Cuprins articol:
De ce să-ți cumperi ulei de cocos?
Noi femeile căutăm permanent remedii naturiste pentru diferite probleme de sănătate pe care le avem sau pentru înfrumusețare. Nu este normal să luăm prea multe pastile, astfel că dacă găsim alimente minunate care ne pot ajuta, de ce să nu le încercăm pentru ceea ce ne dorim? Ei bine, uleiul de cocos este un produs – minune, care are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Uleiul de cocos poate fi folosit atât intern, cât și extern. Pentru uz intern, uleiul de cocos are beneficii clare pentru activitatea cerebrală, pentru sistemul digestiv, pentru sistemul cardiovascular și pentru cel circulator. Mai mult decât atât, uleiul de cocos conține o mulțime de vitamine și de oligo-elemente de care organismul nostru are nevoie, printre care: acizi grași saturați, acizi grași mononesaturați, vitamina K, vitamina E, fier etc.
În plus, uleiul de cocos poate fi folosit și pentru uz extern, în diferite măști sau tratamente faciale, corporale sau pentru creșterea părului. Datorită conținutului mare de vitamina E uleiul de cocos are beneficii clare anti-îmbătrânire, putând fi folosit atât pe față, cât și pe corp. În plus, din acesta se pot realiza tot felul de măști pentru păr, deoarece are efecte foarte bune și pentru acesta.
De ce să ții cont atunci când cumperi ulei de cocos?
Uleiul de cocos nu ar trebui să lipsească din casa niciunei femei, deoarece acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate și frumusețe și poate fi combinat într-o mulțime de rețete. Dacă tu încă nu ai încercat uleiul de cocos, află că sunt anumite criterii importante de care trebuie să ții cont înainte de a face o astfel de achiziție. Acestea fiind spuse, iată care sunt aspectele esențiale pe care trebuie să le ai în vedere dacă vrei să cumperi ulei de cocos:
Cantitatea de ulei de cocos
Pe piață există o mulțime de modele de ulei de cocos, care vin în cantități cât se poate de diverse. Astfel, în funcție de ceea ce ai nevoie, alege un ulei de cocos care să ți se potrivească. De exemplu, dacă vrei să te asiguri că ai ulei de cocos în casă pentru o perioadă mai lungă de timp, ar fi bine să cumperi unul la 500 k sau un kilogram. Dacă, de pildă, mergi în vacanță și ai nevoie de ulei de cocos, optează pentru unul mai micuț, care să nu ocupe spațiu mult în bagaj.
Ambalajul uleiului de cocos
Cel mai popular timp de ambalaj în ceea ce privește uleiul de cocos este sticla. Astfel, uleiul de cocos vine, de regulă, într-un borcan de sticlă, însă există și variante în care acesta este la conservă sau sticluță. Alege varianta pe care o consideri cea mai potrivită pentru tine și nevoile tale. Sticla este o idee bună, deoarece este reutilizabilă. După ce termini uleiul de cocos, poți refolosi borcanul la orice dorești.
Condițiile de păstrare ale uleiului de cocos
Dacă ai mai avut ulei de cocos până acum, desigur că știi că acesta își schimbă consistența în funcție de temperatură. În cazul în care este cald afară, uleiul de cocos este lichid, ca orice alt ulei. Dacă afară este mai frig, acesta se solidifică. Acest lucru nu îi schimbă deloc proprietățile. Ceea ce trebuie să știi este că ar fi bine să păstrezi uleiul de cocos la temperatura camerei și să nu îl bagi la frigider.
Tipul de ulei de cocos
Există mai multe tipuri de ulei de cocos existente pe piață: virgin, bio, ecologic, extra-virgin și așa mai departe. Bineînțeles că uleiul de cocos bio extra-virgin este cea mai bună alegere, deoarece acesta este cât se poate de puțin procesat. Cu toate acestea, și restul opțiunilor sunt în regulă și au și un preț mai micuț, ceea ce le face variante bune pentru tine.
Modul de folosire al uleiului de cocos
În funcție de ce vrei să faci cu uleiul de cocos, ar trebui să alegi un produs anume. De exemplu, dacă vrei să folosești uleiul de cocos la gătit, ar trebui să ai un borcan în bucătărie. Dacă vrei să-l utilizezi și pentru uz extern, la diferite măști pentru păr sau pentru față, ar trebui să ai un alt borcan în baie, sau la măsuța ta de machiaj. Nu folosi niciodată același borcan de ulei de cocos pentru ambele scopuri, deoarece nu este deloc igienic.
Cele mai bune uleiuri de cocos:
Acest ulei de cocos este bio și extravirgin. El este obținut prin presarea la rece a miezului de nucă de cocos. Are un gust și un miros specific de nucă de cocos. Acest ulei de cocos provine din culturi certificare ecologic și este potrivit atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern.
Printre beneficiile acestui ulei de cocos se numără: anti-inflamatoare, anti-microbiene, anti-fungice, anti-virale, îmbunătățirea procesului de absorbție a substanțelor nutritive. Cantitatea acestui ulei de cocos este de 200 ml, fiind ideal pentru călătorii.
Specificații:
- Zonă corporală: Ten, Corp, Păr
- Tip produs: Ulei cosmetic
- Tipul de ten: Normal
- Tip ambalaj: Borcan
- Formă: Ulei
- Proprietăți: Extravirgin, 100% ulei din nucă de cocos presat la rece, 100% bio
- Set: Nu
- Cantitate: 200 ml
- Greutate: 200 g
Acest ulei de cocos este virgin, raw, neprocesat, nehidrogenat, obținut prin presare la rece. În plus, acest ulei de cocos este certificat organic de către Lancon Institute Germania. Acest ulei de cocos este ideal pentru uz extern și pentru un intern.
Acest ulei de cocos provine din Sri Lanka și are o cantitate generoasă de 720 ml, fiind ideal pentru casa ta.
Specificații:
- Zona corporală: Ten, Corp, Păr
- Tip produs: Ulei cosmetic
- Tip: Clasic, Dermacosmetic
- Ingrediente principale: Cocos
- Tip ambalaj: Borcan
- Formă: Solid
- Beneficii: Anti-îmbătrânire, Hidratant, Calmant
- Metoda de obținere: Presat la rece
- Proprietăți: Bio, Vitamine
- Cantitate: 720 ml
Acest ulei de cocos are un raport calitate-preț foarte bun, având 500 ml și un preț foarte bun.
Acest ulei de cocos este bio și conține o mulțime de minerale, vitamine și elemente nutritive și sănătoase pentru organismul tău.
Specificații:
- Zona corporală: Ten, Corp, Păr
- Tip produs: Ulei cosmetic
- Tip: Dermatocosmetic
- Tim ambalaj: Borcan
- Formă: Fluid
- Proprietăți: Bio, Minerale, Vitamine
- Set: Nu
- Cantitate: 500 ml