Categories
Blog

Lucruri pe care poate nu le stiai despre verigheta ta

Nu te poti abtine sa nu o privesti incontinuu si sa o arati oricui pare interesat sa o vada? Verigheta ta este o achizitie de care ai toate motivele sa te simti mandra, insa exista lucruri pe care poate nu le stii despre ea, despre care vom discuta in cadrul acestui articol.

Cand verigheta este noua, nu te poti abtine sa nu ii observi frumusetea, dar si sa te gandesti ca iti vei petrece viata alaturi de omul care ti-a oferit-o. Insa trebuie sa iti aduci aminte si ca acest inel va fi cu tine tot restul vietii si, de aceea, trebuie sa ai grija de el destul de mare. Exista cateva lucruri de care sa iti aduci aminte, pentru a ii mentine stralucirea in continuare.

Asigurarea verighetelor

Accidente se intampla, iar daca asta se va intampla verighetei tale, ar trebui sa fii sigura ca iti vei recupera macar banii. Pentru a afce acest lucru, va trebui sa mergi la o firma de asigurari si sa discuti conditiile in care aceasta poate fi asigurata. Viziteaza o bijuterie pentru a o evalua. Aceasta evaluare va contine o descriere a bijuteriei si a pietrelor pretioase pe care le are, dar si o poza a ei. Asta te va ajuta daca o vei pierde sau cineva o va fura.

Curatarea verighetelor

Este natural sa iti doresti sa pastrezi stralucirea verighetelor si a inelului de logodna cat mai mult posibil. Toate lucrurile cu care venim in contact zi de zi isi lasa amprenta pe verighete si, in timp, aceasta isi poate pierde din stralucire, daca nu ne facem un rituaal de curatare al ei. In general, bijutierii de unde ai cumparat verighetele fac lucrari de curatare gratuite, insa, daca iti doresti sa o cureti chiar tu, este necesar sa tii bijuteria intr-o solutie de apa calduta cu sapun pentru cateva minute. Apoi, folosind un material textil moale sa o cureti cu atentie.

Rerodinare

In general, bijuteriile facute din aur alb au nevoie – dupa cativa ani – de o rerodinare. Asta inseamna ca va fi aplicat un nou strat de rodiu, pentru a indeparta zgarieturile si pentru ca aurul galben de dedesubt sa nu se mai vada. Bijutierii recomanda ca rerodinarea sa fie facuta o data pe an, pentru ca verigheta sa arate impecabil.

Verifica daca pietrele sunt sigure

Tot la bijutier va trebui sa ajungi si pentru a verifica daca pietrele se tin bine sau nu. Cu siguranta nu-ti doresti sa pierzi vreo una, asa ca e necesar sa faci o vizita magazinului de bijuterii de unde ai cumparat verighetele o data la 6 luni sau atunci cand doresti sa le cureti.

Redimensionarea verighetelor

Asa cum intregul corp se schimba de-a lungul anilor, si degetele se vor ingrosa sau se vor subtia. Pentru a avea parte de redimensionarea verighetelor este necesar, de asemeni, sa faci o vizita bijutierului. Acesta va adauga sau va lua material – in functie de ce ai nevoie, sau va gasi o solutie care sa se potriveasca, fara a schimba modelul verighetei.